úterý 27. prosince 2016

Karbanátky z ovesných vloček a bramborovo-hrášková kaše (vhodné od 1 roku)


Dokud jsem tátovi neřekla, že jsou z ovesných vloček, tak mu chutnaly :-))) A malý ten samozřejmě ani nedutal, jak mu chutnalo, je to takový osvědčený recept za pár kaček, který se hodí zejména před výplatou.


Potřebujeme ( 10 kusů)
1 hrnek ovesných vloček
1 hrnek vařící vody (na zalití vloček)
5 lžic špaldové mouky
1 vejce
1 stroužek česneku
1/2 mozzarely
1/4 cibule
1/2 lžičky kurkumy
1/2 lžičky drceného kmínu
1/4 lžičky červené sladké papriky
1/4 soli (používám růžovou himaláj)
brambory
mražený hrášek

Postup
1. Ovesné vločky zaliju vroucí vodou, přikryté nechám asi 10 minut nabobtnat.
2. Všechny ingredience (kromě brambor a hrášku) dám do mixéru a umixuji na hladko. Žadnou dalsi vodu již nepřidávejte, hrnek vody byl pouzit do vlocek.
3. Směs kladu na pečící papír a dám do předem vyhřáté trouby na 200stupnů, peču asi 20-25 minut - v půlce pečení otočím.
4. Mezitím si dáme vařit brambory, lehce osolím a chvíli před dovařením k nim přihodím 2 hrsti hrášku.
5. Brambory s hráškem rozmixuji tyčovým mixérem spolu s trochou vody, ve které se vařily. 

Poznámka
- do kaše můžete přidat i mléko pokud chcete, bude nadýchanější - pro děti se může trocha mléka na vaření používat asi od 1 roku (ale na pití cca od 3 let nebo lépe, nikdy:-))
- karbenátky si můžete vylepšít i kořením či ingrediencemi, které máte rádi - čerstvé bylinky či semínka
- pro dospělé můžete karbenátky i usmažit :-) 
- upravte si trochu suroviny - nedávejte žloutek a mohou to děti i dříve než od roku
- kurkumu vynechejte detem tak do 15mesicu
- vlocky pouzivam jemne mlete ze zdrave vyzivy nebo z lidlu modry obal maji, jestli mate sicke velike bud si je trochu namelte nebo dejte mene vody na nabobtnani mene sajou.
-muze delat problem, pokud to budete delat tycovym mixerem -TESTO PAK NEMUSI byt huste !! - ja jsem vse hodila do robotu s vodorovnymi nozi a ten mi zpracoval hutsi kasi, pri pouziti tycoveho mixeru to muzete mit vice tekutejsi.


Žádné komentáře:

Okomentovat