neděle 18. prosince 2016

Rafaelo (vhodné od 1 roku)

Každý známe tu klasiku ze salka a kokosu, pojďme si ale ukázat, že to jde i lépe, a to nejen po výživové, ale i po chuťové stránce. Rafaelo je z kokosového másla, které si snadno připravíte doma. A jak, to si ukážeme :-)




Potřebujeme (asi 30 kuliček)
60g kešu natural
30g kokosu + na obalení
5     lžič kokosového másla (viz. níže jak udělat doma)
2     lžíce sezamového semínka
2     lžíce javorového sirupu (či jiného sladidla)

Postup
1. Nejprve si na suché pánvi na minutku dám kešu a opražím, přidám sezam a ještě minutku opražím.
2. Opražené přesypu do sekáčku a rozemelu na jemno.
3. Uděláme si kokosové máslo - je to vlastně jen kokos, ať už čerstvý nebo sušený. Použila jsem ho asi 100g sušeného - v mixéru se mixuje asi tak 3-4 minutky, až vám vznikne jakoby konzistence jakéhosi másla - ze začátku se může zdát, že se nic neděje, ale po minutce až dvou už to začne. 
4. Obě směsi dáme do mísy, přidám 2 lžíce javorového sirupu  a pořádně prohnětu. 
5. Tvoříme kuličky - nejdou "šoulat", ale spíše je vzít do dlaně a kuličku udělat zmáčknutím dlaně. 
6. Ještě obaluji v kokosu a je hotovo. 




Poznámka
- pokud se vám bude zdát, že směs nedrží, přidejte více másla, můžete zkusit přidat i obyčejné máslo
- místo kešu určitě můžete použít i mandle 
- kokosové máslo můžete využít i jinak, například do palačinek, dezertů, kaší, ...
- receptem jsem se inspirovala ZDE

2 komentáře:

  1. Vypadá to skvěle :)
    Máte zkušenost s tím ročním dítětem, jestli jim ten kokos "nedrhne" v krku?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mé dítě má rok a půl a nemá s tím problém. Kolem toho roku měl kokos zamíchaný v kaši a rád to má dodnes, nikdy mu to v krku nezadrhlo.

      Vymazat