neděle 1. ledna 2017

Slané muffiny z quinoi a amarantu (od 10-12 měsíců)

Jestli je zvolíte na oběd, svačinu či večeři, to už je jen vaše volba, myslím, že děti potěší kdykoliv. 



Potřebujeme (na 6 kousků)
1    hrnek quinoa
1/4 hrnku amarantu
1    vejce (dětem mladším 1 roku jen žloutek)
1    rajče (pokud je již zavedeno)
2    lžíce zakysané smetany
kousek brokolice
kousek rozmarýnu

Postup
1. Uvaříme si quinoa a amarant dle návodu
2. Do mixéru dám brokolici, vejce, zakysanou smetanu, rozmarýn a rozmixuji.
3. Ke směsi přidám nakrajené rajče a uvařené obiloviny. 
4. Plním muffinové formy a dám do trouby péct na 25-30 minut na cca 180 stupňů. 

Poznámka
- recept můžete obměňovat dle své fantazie a stavu ledničky, tento recept mě napadl podle toho, že jsme měli doma jako u snědeného krámu a tyto zbytky se dali zužitkovat :-)
- určitě by bylo dobré přidat třeba i mozzarelu nebo naopak nějaký výraznější sýr
- quinoa (merlík čilský) jsou vlastně semena z jednoleté byliny, má vyskou nutriční hodnotu a je bezlepkový.
- amarant (laskavec) je obilovina s velikým obsahem proteinů a vlákniny. 

Žádné komentáře:

Okomentovat