neděle 1. ledna 2017

Smetanová pečená zelenina s bulgurem (od 1 roku)


Rychlovka na večeři nebo rychlý oběd při nestíhačce, zeleninu si připravte předem a až přijdete domů, jen strčte do trouby a máte skoro hotovo. 






Potřebujeme (2-3 porce)
1 hrnek bulguru
Zeleninu - jakou máte rádi - zde použito - dýně(1/2 menší hokkaido), červená řepa(1/2 středně veliké), paprika (1 celá) , rajče (1celé)
3 lžíce smetany ke šlehání
Tymián
Bazalka
Sůl
Voda
Olej

Postup
1. Očistíme a nakrájíme zeleninu (ta co potřebuje delší úpravu krájíme na mini kousky např. červená řepa)
2. Do pekáčku dáme olej, přidáme zeleninu a tymián s bazalkou a promícháme.
3. Dáme do trouby a pečeme asi 40 minut na 180 stupnů.
4. Pekáček vytáhneme z trouby a přidáme smetanu - dle množství zeleniny, aby se smíchala s výpekem a vzniklo trochu hustší omáčky.
5. Podáváme s bulgurem (kuskusem, jáhly, ... )

Poznámka
 - nejsou uvedeny gramáže, protože si myslím, že není potřeba, to už si každý upraví podle toho, kolik porcí potřebuje a jaký poměr zeleniny a jaké má kdo rád. 

Žádné komentáře:

Okomentovat