středa 14. prosince 2016

Špaldové vanilkové rohlíčky (vhodné od 1 roku)


Opět zdravější varianta, i když to obalení v obyčejném cukru jsem si nemohla odpustit, ale jednou mi to snad každý promine :-)


Potřebujeme (na asi 30 větších kousků)
150g špaldové mouky
60g   změklého másla
30g   třtinového cukru rozemletého na moučku
30g   ovesných vloček
80g   rozemletých vlašských ořechů
1       vejce

Postup
1. Všechny suroviny smícháme a vypracujeme hladké těsto, které dáme odpočinou do folie na hodinku nebo i na celou noc do lednice.
2. Těsto vytáhneme z folie a MOKRÝMA rukama budeme tvarovat rohlíčky - já to dělám tak, že si vyválím kuličku v ruce a v ruce z ní pak udělám váleček a dám do tvaru rohlíčku na plech, je to rychlé a pohodlné.
3. Peče se na 180 stupnů, dle velikosti rohlíčků 10-20 minut, no do růžova.
4. Ještě horké obalujeme ve vanilkovém cukru.

Poznámka
- pokud chcete echt zdravější verzi, můžete obalovat třeba v kokosovém cukru s namletou vanilkou, nebo v kokosovém cukru smíchaným s vanilkovým, fantazii se meze nekladou. 
- pokud je vás v rodině hodně a jste mlsní, udělejte z dvojité dávky - tohoto bylo tak plech a půl, u nás se moc cukroví nejí, takže peču vždy menší množství. 




Žádné komentáře:

Okomentovat