pondělí 16. ledna 2017

Fenyklovo-hrášková polévka (vhodná od 8 měsíců)


Všichni známe typicky hustou krémovou hráškovou polévku, ale tato je trochu něco jiného. Fenykl dodá příjemně jinou chuť a je spíše polévková, než krémová :-)


Potřebujeme (2 porce)
1/2 cibule
1/4 fenyklu
1    PL domácí vegety -> ZDE RECEPT
300g mraženého hrášku
600ml vody
máslo
+ případně na zjemnění bílý jogurt/zakysaná smetana/smetana

Postup
1. Nakrájíme si na jemno cibulku, kterou si zpěníme na másle či oleji a přihodíme na jemno nakrájený fenykl.
2. Chvíli spolu orestujeme. 
3. Přilijeme vodu a přidáme mražený hrášek a 1 lžíci domácí vegety.
4. Vaříme spolu 10 minut a poté rozmixujeme.
5. Po rozmixování přes cedník nebo síto s většími otvory propasírujeme, abychom se zbavili šlupek hrášku a můžeme polévku zjemnit jogurtem, zakysankou nebo smetanou dle věku dítěte.
6. Pro starší děti a dospělé dosolíme.

Poznámka
- nemusíte na zjemnění používat nic, my to jíme i bez toho, pokud však chcete, pro děti od 8-mi měsíců použijte bílý jogurt, pro děti od 10-11 měsíců můžete použít zakysanou smetanu a pro děti starší 12 měsíců pak i obyčejnou smetanu. 



2 komentáře:

  1. dnes jsem uvařila, je výborná! děkuji moc za recept, vařte a sdílejte prosím dál, jste skvělá inspirace! <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc díky, určitě budeme přidávat dál, takové komentáře a chvála mě vždycky nakopnou :-)

      Vymazat