úterý 17. ledna 2017

Hranolky z trouby (vhodné od 10 měsíců)


Taky nemusíte ty přesmažené a nezdravé hranolky? My taky ne, až na výjimky, a pro děti už vůbec nejsou vhodné. Dip je něco, co vás překvapí, pokud jste ještě nikdy nezkoušeli si dát místo tatarky něco takového.

Potřebujeme
- množství surovin volte dle toho, kolik je členů vaší rodiny a jak jste hladový :-)
Batáty
Brambory
Mrkev
1     Zakysanou smetanu
1/2  Salátovou okurku
2     Ředkvičky - pozor, ať nejsou pálivé pro děti
1     PL oleje
1     KL Selské koření na brambory BIO (Sonnentor) (nebo 1KL sušeného rozmarýnu/bazalky)

Postup
1. Batáty, brambory a mrkev nakrájíme na hranolky a dáme do mísy.
2. Přilijeme olej a pořádně promícháme, přidáme rozmarýn a pořádně promícháme.
3. Klademe na pečící papír a pečeme zhruba 30minut na 180-200 stupňů.
4. Dip si uděláme tak, že nastrouháme okurku a ředkvičky a smícháme se zakysanou smetanu.
5. Pro dospělé a děti starší 1 roku můžeme jak dip, tak hranolky osolit. 

Poznámka
- pro děti mladší jednoho roku je vhodnější použít bazalku

9 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Prosím co znamená zkrátka PL oleje.. Děkuji

    OdpovědětVymazat
  3. A ještě jaký používáte olej děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Olej používám nejčastěji slunečnnicový nebo rostlinný, žádné speciální nepoužívám.

      Vymazat
  4. Dobrý večer, co znamená zkratka KL? Děkuji za odpověď

    OdpovědětVymazat
  5. Dobry den,toto je vhodné jako obed nebo i vecere pro dite? Ma 10,5 mes. Dekuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako oběd bych to asi moc neviděla, to bych chtělo něco výživněšího, toto je spíš taková lehká večeře, často ji doplňujeme o kefírové mléko a zeleninový salát.

      Vymazat