úterý 17. ledna 2017

Hranolky z trouby (vhodné od 10 měsíců)


Taky nemusíte ty přesmažené a nezdravé hranolky? My taky ne, až na výjimky, a pro děti už vůbec nejsou vhodné. Dip je něco, co vás překvapí, pokud jste ještě nikdy nezkoušeli si dát místo tatarky něco takového.

Potřebujeme
- množství surovin volte dle toho, kolik je členů vaší rodiny a jak jste hladový :-)
Batáty
Brambory
Mrkev
1     Zakysanou smetanu
1/2  Salátovou okurku
2     Ředkvičky - pozor, ať nejsou pálivé pro děti
1     PL oleje
1     KL Selské koření na brambory BIO (Sonnentor) (nebo 1KL sušeného rozmarýnu/bazalky)

Postup
1. Batáty, brambory a mrkev nakrájíme na hranolky a dáme do mísy.
2. Přilijeme olej a pořádně promícháme, přidáme rozmarýn a pořádně promícháme.
3. Klademe na pečící papír a pečeme zhruba 30minut na 180-200 stupňů.
4. Dip si uděláme tak, že nastrouháme okurku a ředkvičky a smícháme se zakysanou smetanu.
5. Pro dospělé a děti starší 1 roku můžeme jak dip, tak hranolky osolit. 

Poznámka
- pro děti mladší jednoho roku je vhodnější použít bazalku

7 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Prosím co znamená zkrátka PL oleje.. Děkuji

    OdpovědětVymazat
  3. A ještě jaký používáte olej děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Olej používám nejčastěji slunečnnicový nebo rostlinný, žádné speciální nepoužívám.

      Vymazat
  4. Dobrý večer, co znamená zkratka KL? Děkuji za odpověď

    OdpovědětVymazat