úterý 28. února 2017

Cuketovo - dýňové jáhloto (vhodné od 8 měsíců)

Jednoduchá a rychle připravená dobrota z jednoho hrnce..


Potřebujeme (2 porce)
1 menší hrnek nastrouhané cukety (cca 150ml hrnek)
1 menší hrnek nastrouhané dýně
1 větší hrnek jáhel ( cca 250ml hrnek)
ghí (máslo)
voda
zelená petrželka
(sůl, sýr pro starší děti)

Postup
1. Na ghí si chvíli orestujeme cuketu s dýní, po chvíli přidáme jáhly a zalejeme vodou, aby bylo vše ponořeno.
2. Vaříme do změknutí jáhel a dle potřeby podlíváme vodou. Chvíli předtím, než jsou jáhly měkké, již vodu nedolíváme, aby získalo jáhloto pevnou, ale stále krémovou konzistenci.
3. Po odstavení vmícháme lžíci ghí (másla) a trošku zelené petrželky nebo třeba i libečku.

Poznámka
- pro děti od 1 roku můžeme dosolit lehce
- pro chuť lze přidat sýr dle věku dítěte - 10-11M mozzarela, čerství kozí nebo ovčí sýr, 12M kvalitní gouda, eidam, 18M parmasan, grana padano, ... 
- pro lepší stravitelnost je obilniny dobré namočit, nejlépe alespoň přes noc








Žádné komentáře:

Okomentovat