neděle 19. února 2017

Mrkvové sušenky (vhodnost od roku)




Chce prcek něco na "křoupání" a vy chcete, aby to bylo rychle hotové? Potom volte tyto mrkvové sušenky :)




Potřebujeme:
  • 200 g hladké špaldové mouky (T630)
  • 50 g oleje
  • 60 g vody
  • 80 g jemně strouhané mrkve
  • 1 vejce
  • špetka soli, majoránky, mletého kmínu
  • strouhaná gouda, parmezán, ...

Postup:
  • všechny ingredience smícháme,
  • pokud je těsto lepivé (záleží dost i na tom, jak šťavnatá je mrkev), lze přidat více mouky; jen pozor, čím víc mouky dáte, o to víc musíte přidat na "chuti", tj. trošku víc soli, majoránky, kmínu, atd.
  • těsto na pomoučeném vále či pracovní desce vyválíme a buď tvoříme rádýlkem proužky, nebo můžeme vykrájet vykrajovátky (já měla těsto i po přidání mouky poměrně mokré, takže do vykrajování jsem se nepouštěla), posypeme nastrouhaným sýrem,
  • pečeme v troubě vyhřáté na 180C po dobu cca 30 minut (i déle).

Poznámka:
  • vzhledem k celému vejci a sýru jsou sušenky vhodné až od roka (i kvalitní parmezán je pro děti v omezeném množství od roka věku vhodný),
  • inspirace čerpána z FB sk. Vaříme zdravě od prvních příkrmů.



Žádné komentáře:

Okomentovat