pondělí 26. června 2017

Nepečený jahodový dort (vhodný od 1 roku)


Všude kolem samé jahody, tak si z nich určitě udělejte tento vynikající dortík


 Potřebujeme

Korpus
100g kešu ořechů natural
100g datlí
100-120g ovesných vloček (jemně mleté)

Náplň
400g jahod
2 lžíče třtinové panely
1 plechovka kokosového mléka
150 ml kokosového oleje

Postup
1. Nejprve si namočíme na 1-2 hodiny kešu oříšky do vody tak, aby byly ponořeny všechny.
2. Poté je vysypeme do mixéru a přidáme 100g datlí - mixujeme, dokud nevznikne jednolitá kaše.
3. Přidáme ovesné vločky a umixujeme do hladka, pokud je směs moc lepivá, můžeme trochu vloček přidat.
4. Směs rovnoměrně rozprostřeme do dortové formy.
5. Do náplně si rozmixujeme jahody, cukr a kokosový krém (tuhou část z plechovky s kokosoým mlékem) do hladka.
6. Přidáme rozpuštěný kokosový olej a pořádně spolu necháme propojit.
7. Rozetřeme na korpus a necháme přes noc zatuhnout v ledničce. Klidně můžete před podáváním dát na 1-2 hodinky do mražáku, krém bude zatuhlejší a spodek dortu se vám bude i lépe krájet, v nezmrzle formě se náplň podobá konzistencí tvarohu.





Poznámka
- suroviny jako ořechy, a to v jakékoliv podobě byť mléka či másla jsou vhodné nejdříve od 1 roku kvůli riziku alergické reakce

Žádné komentáře:

Okomentovat