neděle 25. června 2017

Třešňová bublanina (vhodné od 1 roku)

Taková letní klasika, která jde udělat i o něco zdravěji, na chuti to však nezmění nic! :-)

Potřebujeme (na 1 plech)
300g mouky (dala jsem 130g pohankové a 170g jemně mleté špaldové celozrnné mouky)
100 ml mléka
100 ml oleje
3 vejce
150g kokosového cukru
1 prášek do pečiva (bio Amylon)
kůra z 1 citronu
ovoce (třešně množství dle chuti, nevážila jsem)

Postup
1. Vejce ušleháme s kokosovým cukrem a citronovou kůrou do husté pěny (šleháme fakt do pěkné husté pěny, čím důkladněji to našleháte, tím bude bublanina nadýchanější)
2. Poté postupně přidáváme olej, mléko, prášek do pečiva a mouku.
3. Vznikne nám tužší, ale přesto litá hmota, kterou dáme na pekáček vyložený pečícím papírem a rovnoměrně rozprostřeme.
4. Posypeme ovocem.
5. Pekla jsem na 180 stupňů, ale nevím jak dlouho, možná 30-40 minut, trochu jsme na nic zapomněla, tak je přičmoudlejší :-)

Poznámka
- ovoce můžete obměňovat dle chuti a sezońy, je to takový univerzální recept
- bublanina by měla být pěkně nadýchaná, ale přitom ne moc suchá


Žádné komentáře:

Okomentovat