pondělí 25. září 2017

Jablečné sušenky se skořicí (vhodné od 1 roku)

Občas člověk nakoupí v akci přesnídávky a dítě je najednou přestane jíst. Přinášíme recept, jak je možno je upotřebit. 



Potřebujeme
200g přesnídávky HIPP BIO 100% ovoce jablko-hruška
2 polévkové lžíce datlového sirupu
40g změklého másla
5g BIO kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů
200g hladké špaldové mouky
2-3g skořice (dle chuti)

Postup
1. Do malého kastrůlku si dáme přesnídávku a asi 5 minut ji necháme provařit, aby se zredukovala. Poté ji sundáme z plotny a necháme vychladit.
2. Poté smícháme mouku, kypřící prášek, skořici, máslo a datlový sirup a k tomu přidáme vychladlou přesnídávku.
3. Vypracujeme hladké těsto, které se nelepí (popřípadně přidejte mouku)
4. Těsto necháme v lednici odpočinou alespoň hodinku, ale klidně i více. 
5. Poté těsto vyválíme na tenoučký plát a vykrajujeme sušenky. Já jsem měla plát o něco silnější, jsou nafouklejší - náš malý má rád měkoučké sušenky.
6. Pečeme asi 10-12minut v troubě předehřáté na 180 stupňů. 

Poznámky
- můžete ozvláštnit třeba přidáním ještě citrónové nebo pomerančové šťávy
- výborné jsou také slepované marmeládou
- HIPP přesnídávku jsem vybrala proto, že je BIO a 100% a pochází z ověřených sadů.

2 komentáře:

  1. Kez by se dalo verit tomu, ze je Hipp presnidavka Bio skutecne bio...

    OdpovědětVymazat
  2. Tak proto, aby mohla firma používat slovo BIO, musí splňovat spousty zákonných požadavků, jinak označovat své výrobky přívlastkem BIO nemůže, takže asi BIO skutečně bude :-) Mrkněte na fotoreport z farmy od mamči z blogu Deer meadow http://www.deer-meadow.cz/2017/08/press-trip-na-farme-phippa.html#more

    OdpovědětVymazat