sobota 16. září 2017

Pstruh s bylinkovým máslem a citronem

U nás se ryby moc nejí, mám to nějak zažité od mala, ryby jsme nejedly a nemůžu jim přijít na chuť. Jelikož ale vím, jak jsou výživné a ve stravě potřebné, malému se snažím je dávat pravidelně odmalička a spolu s ním se je učíme jíst i my. 

Potřebujeme (3 - 4 porce)
2 kusy pstruha duhového
2 PL másla
menší hrst čerstvého (nebo sušeného) rozmarýnu
menší hrst čerstvého (nebo sušeného) tymiánu
sůl
citron (nejlépe BIO budeme dávat i se slupkou)

Postup
1. Rybu omyjeme a osolíme z venku i zevnitř a dáme do zapékací mísy nebo na plech vyložený pečícím papírem. 
2. V misce si smícháme máslo s bylinkami a solí a promícháme.
3. Vrchní stranu ryby párkrát jemně nařízneme a vmasírujeme do ní máslo s bylinkami, stejně tak máslem potřeme i vnitřek ryby.
4. Do zářezů dáme půl plátky citronu a celé plátky dáme i dovnitř ryby.
5. Pečeme v rozpálené troubě asi na 190 stupňů přibližně 25 minut. 




Žádné komentáře:

Okomentovat