sobota 18. listopadu 2017

Hráškovo-špenátová polévka
















Poslední špenát ze zahrádky - do rychlé a chutné polévky...


Potřebujeme:
  • pytlík mraženého hrášku nebo cca 450 g zmrazeného hrášku ze zahrádky,
  • 300 g listového špenátu,
  • 400 ml kuřecího vývaru nebo vody,
  • ghí,
  • 1 cibule (nakrájená najemno),
  • 1 stroužek česneku (utřený se solí),
  • 1 vejce (natvrdo uvařené),
  • sůl, pepř.

Postup:
  • ghí rozpálíme ve středně velkém hrnci, přidáme na něj cibuli, česnek a za stálého míchání ho opékáme cca 3 minuty;
  • vlijeme vývar/vodu a přivedeme k varu;
  • vsypeme hrášek a opět přivedeme k varu - snížíme plamen a vaříme cca 3 minuty;
  • vmícháme omytý špenát a přiklopené vaříme opět další 3 minuty;
  • polévku rozmixujeme ponorným mixerem (je třeba mixovat déle a intenzívně, abychom co nejvíce rozmixovali slupky od hrášku);
  • pokud je polévka hustá, přidáme pár lžic vody;
  • polévku osolíme a opepříme podle chuti;
  • na talíři ozdobíme uvařeným vejcem.

Poznámka:
  • vzhledem k postupu přípravy (smažení cibulky na oleji), ochucení solí a pepřem a celému vejci, doporučuji nejdříve v 1 roce věku; pokud vynecháme sůl, pepř a žloutek, můžeme podávat dětem i dříve.





Žádné komentáře:

Okomentovat