sobota 1. září 2018

Dýňovo-cizrnové karbanátky (vhodné od od 10 měsíců)

Bez masa, ale s dipem si na nich pochutná i tatínek :-)


Potřebujeme (cca 10 kousků)
150g syrové dýně Hokaido
170g uvařené cizrny (používám sterilovanou)
1 vejce*
3PL ovesných vloček
3PL křupavé kukuřičné strouhanky (+ na obalení)
1 a 1/2 KL BIO koření 12 bylin Sonnentor

DIP - zakysaná smetana (2 lžíce) a 1 stroužek česneku

Postup
1. Dýni nastrouháme na jemno, přidáme k ní cizrnu a ovesné vločky a vše umixujeme tyčovým mixérem.
2. Přimícháme strouhanku, vejce a koření a tvoříme menší placičky, které ještě lehce ve strouhance obalíme.
3. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do předem vyhřáté trouby - pečeme na asi 220 stupňů přibližně 30 minut - po 20 minutách placku obrátíme. 
4. Příloha je na vás, já jsem zvolila bramborovou kaši - nezapomeňte na DIP, s ním jsou karbanátky teprve to pravé! 

Poznámka
- *pro děti mladší 1 roku nedávejte do karbanátků bílek, ten je vhodný díky vysoké koncentraci bílkovin až od 1 roku.
- stejně tak koření - volte dle věku dítěte, do 1 roku nesolte, ale použijte jinou vhodnou směs bylin - vhodné třeba SBOHEM SOLI od Sonnentor

4 komentáře:

  1. Dobry den, do receptu patri i vejce? V ingrediencich neni, ale v poznamce se pise, ze bilek smi deti az od 1 roku. Predem dekuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, ano, omlouvám se, má tam být i vejce. Dětem do 1 roku pouze žloutek

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    3. Dobrý den bohužel nevím, neviděla jsem jak jste postupoval. Ale tekutina tam není žádná, takže nechápu, z čeho by to mohlo být tekute. Nedali jste tam třeba tu cizrnu i s vodou?

      Vymazat