neděle 25. února 2018

Dýňovo-cizrnové karbanátky (vhodné od od 10 měsíců)

Bez masa, ale s dipem si na nich pochutná i tatínek :-)


Potřebujeme (cca 10 kousků)
150g syrové dýně Hokaido
170g uvařené cizrny (používám sterilovanou)
3PL ovesných vloček
3PL křupavé kukuřičné strouhanky (+ na obalení)
1 a 1/2 KL BIO koření 12 bylin Sonnentor

DIP - zakysaná smetana (2 lžíce) a 1 stroužek česneku

Postup
1. Dýni nastrouháme na jemno, přidáme k ní cizrnu a ovesné vločky a vše umixujeme tyčovým mixérem.
2. Přimícháme strouhanku a koření a tvoříme menší placičky, které ještě lehce ve strouhance obalíme.
3. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do předem vyhřáté trouby - pečeme na asi 220 stupňů přibližně 30 minut - po 20 minutách placku obrátíme. 
4. Příloha je na vás, já jsem zvolila bramborovou kaši - nezapomeňte na DIP, s ním jsou karbanátky teprve to pravé! 

Poznámka
- pro děti mladší 1 roku nedávejte do karbanátků bílek, ten je vhodný díky vysoké koncentraci bílkovin až od 1 roku.
- stejně tak koření - volte dle věku dítěte, do 1 roku nesolte, ale použijte jinou vhodnou směs bylin - vhodné třeba SBOHEM SOLI od Sonnentor

1 komentář:

  1. Dobry den, do receptu patri i vejce? V ingrediencich neni, ale v poznamce se pise, ze bilek smi deti az od 1 roku. Predem dekuji.

    OdpovědětVymazat